ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

 


Είμαστε εργαζόμενοι σε καλλιτεχνικά επαγγέλματα και συγκροτήσαμε αυτή την πρωτοβουλία για να μπορέσουμε να βρεθούμε, να συζητήσουμε και να δράσουμε, με γνώμονα τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Βλέπουμε ότι και με τις τελευταίες της εξαγγελίες η κυβέρνηση, παρ' όλες τις υποσχέσεις, δεν συμπεριέλαβε παρά ελάχιστους συναδέλφους στο επίδομα των 800 ευρώ.

Ο κλάδος μας είναι από αυτούς που θα χτυπηθεί τα μέγιστα από όλη αυτή την κρίση που περνάμε, με την πανδημία του κορώνοϊού. Οι αισιόδοξες προβλέψεις μιλάνε για επαναφορά στην κανονικότητα από τον Σεπτέμβρη του 2021. Τα προβλήματα στους εργασιακούς μας χώρους, ήταν ήδη τεράστια και αυτό είναι έκδηλο και από το ότι οι περισσότεροι από εμάς, δεν ανήκουμε σε καμία από τις κατηγορίες των εργαζομένων που επιδοτούνται.

Ακριβώς γι' αυτό το λόγο, απαιτούμε στήριξη και επίδομα για όλους, αλλά δεν αρκούμαστε μόνο σε αυτό. Μας ξημερώνουν δύσκολες μέρες, με την ανεργία να καραδοκεί, με προβλήματα επιβίωσης να μας χτυπάνε την πόρτα, με τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα να επεκτείνονται και ταυτόχρονα, τον κίνδυνο της πανδημίας πάνω από το κεφάλι μας!

Πιστεύουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, πρέπει οργανωμένα να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Γι' αυτό το λόγο γράψαμε και το παρακάτω κείμενο, το οποίο ζητάμε να διαβαστεί, να διαμοιραστεί και να συνυπογραφεί από όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους. Δεν πιστεύουμε ότι οι υπογραφές από μόνες τους μπορούν κάτι να πετύχουν, είναι όμως μια δήλωση διάθεσης για να προχωρήσουμε παραπέρα και με άλλες μορφές και τρόπους πάλης, για όσα μας στερούν σήμερα αλλά και όσα θα προσπαθήσουν να φορτώσουν στις πλάτες μας αύριο! 

Κείμενο Υπογραφών: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=103396664685136&id=103376068020529

θα προσθέτουμε τα ονόματα χειροκίνητα ...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις